Krevečių paruošimas:
Jūrinės krevetės galvą švelniai pasukite ir galva nutrūks. Tuomet pakiškite pirštą po kiauteliu iš šono, ties pirmosiomis kojytėmis ir nulupkite vieną kiautelio segmentą. Tokiu būdu nulupkite ir kitus segmentus. Krevetę galite palikti su uodega arba stipriai laikant krevetę, ją nuimti. Nedideliu peiliuku įpjaukite krevetės nugarą nuo kaklo iki pat uodegos ir atverkite žarnyną, žarną atsargiai užkabinkite peilio galiuku arba dantų krapštuku ir ištraukite. Krevetes dar kartą nuplaukite ir nusausinkite vienkartinėmis šluostėmis.
Tuomet krevetes padengiame Miracle mango su aitriosiomis paprikomis marinatu.
Kepti ne ilgiau kaip 5 min. ir ne mažesnėje kaip 200 oC tol, kol krevetės įgaus sraigės formą.
Salotų paruošimas:
Šviežių salotų lapus ir daržoves nuplauname, supjaustome mėgstamu dydžiu ir dedame į indą.
Iškepus Jūrinėms krevetėms, palaukiame kol atvėsta ir tik tuomet dedame ant paruoštų daržovių. Apibarstome sezamo mišiniu ir skanaujame.
• 10 vnt. Jūrinių krevečių
• Miracle mango su aitriosiomis paprikomis
• Šviežių salotų lapų
• 150 g pomidorų
• 100 g agurkų
• 1 vnt. didelio prinokusio avokado
• Žiupsnelio citrinos sulčių
• Druskos (pagal skonį)
• Sezamo sėklų mišinio