Pomidorus ir nuluptus svogūnus nuplauti, nusausinti, supjaustyti griežinėliais ir talpiai sudėti į stiklainį.
Į 0,5 l talpos stiklainį su šiltu (užvirintu ir atvėsintu) vandeniu dėti 4 šaukštus želatinos ir ištirpinti.
Kad paruošti marinatą, į puodą įpilti:
1 l vandens
1 š. druskos
0,5 š. cukraus
1 arb. š. acto
Lauro lapų, gvazdikėlių, kvapniųjų pipirų.
Šį marinatą atvėsinti iki kambario temperatūros, sudėti išbrinkintą želatiną, pakaitinti, bet neužvirinti. Taip paruoštą marinatą pilti į stiklainį ant pomidorų ir svogūnų. Stiklainį su daržovėmis įdėti į puodą su vandeniu ir kaitinti 15 min. Stiklainis turi būti pridengtas su dangteliu. Išimti stiklainius, sandariai uždaryti dangteliu, apversti, uždengti šiltai ir palaikyti apie 6-8 val. Tuomet padėti vėsiai, kad susiformuotų drebučiai.