Agurkus ir pomidorus nuplauname, sudedame į švarius stiklainius. Dedame vieną valgomą šaukštą arba daugiau universalaus prieskonių mišinio konservavimui.
Paruošiame marinatą:
vandenyje ištirpiname druską, cukrų ir supilame actą. Marinatą pilame į stiklainius su agurkais ir pomidorais iki pat viršaus. Stiklainius sudedame į puodą su vandeniu (dugne rankšluostukas). Vanduo puode turi nesiekti stiklainių dangtelių (iki 2 cm) viršaus.
Ant stiklainių viršaus uždedame dangtelius, tačiau neužsukame, paliekame laisvus. Stebime, kuomet stiklainio viduje į paviršių pradeda kilti pirmi oro burbuliukai, nuo to momento kaitiname 10 min. Išimame stiklainius su agurkais, užsandariname, dedame dangteliu žemyn, šiltai uždengiame ir paliekame dar kokioms šešioms valandoms.